Festivalakademiet 2021!

Hver dag fra tirsdag til fredag kl. 12:00 blir det Festivalakademiet på Moldejazz, der vi gjennom lærerike og hyggelige samtaler blir nærmere kjent med de gode artistene som opptrer på festivalen, der vi kan lære litt om festivalens historie, om jazzens vesen og om bransjens og musikkens utfordringer og muligheter.

Ordstyrer er Audun Vinger, musikkjournalist og programleder kjent fra blant annet Jazznytt og Dagens Næringsliv.

Det er gratis adgang, men billett må hentes ut på forhånd.

Alle Festivalakademi foregår i Storyville

Tirsdag 20/7 kl. 12:00
Trondheim Jazzorkester i tyve år
Med mirakelkonserten på Moldejazz i 2000 med Chick Corea og det som da het Konsen Big Band, så vi startskuddet på det morsomste og mest omfattende eventyret i nyere norsk jazzhistorie. Mange møter med andre utenlandske og nasjonale stjernemusikere, og veldig mye nyskrevet musikk har fulgt. Møt to strålende musikere i kunstnerisk leder og kontrabassist Ole Morten Vågan og årets stipendiat, saksofonist Signe Emmeluth

Onsdag 21/7 kl. 12:00
Møt Sondre Lerche
Det er mulig at Tix fikk prisen Årets Spellemann, men alle vet at det er den omreisende trubaduren Sondre Lerche som var den virkelige spellemannen i det merkelige fjoråret. Han er i sin absolutte prime som singer/songwriter nå, og er i tillegg essayist, barnebokforfatter, filmkomponist, Joni-tolker sammen med norsk jazz’ fineste, har sin egen serie med viner, og antakelig har han mer på lur i årene fremover. Møt kongen av letting go!

Torsdag 22/7 kl. 12:00
Jazz & Molde. Møt brødrene Lauritz og Isach Skeidsvoll og festivalsjef Mariann Bjørnelv
Jazz og Molde-traktene går hånd i hånd. Spør bare brødrene Isach & Lauritz Skeidsvoll. På henholdsvis saksofon og piano har disse ungjazzerne fra Kleive allerede gjort seg kraftig bemerket i jazz-Norge, med prosjekter som Bangkok Lingo og General Post Office. De har også en egen duo, og snakker her om dette, om å vokse opp med jazz og om festivalens betydning for regionen. Brødreparet mottok i fjor SpareBank 1 SMN Jazztalent-prisen på deling.

Vi møter også den nyslåtte festivalsjefen Mariann Bjørnelv. Hvordan kan man arrangere landets viktigste jazzfestival under en pandemi? Hvilke veivalg står Moldejazz overfor? Hvordan er stemningen så langt?

Fredag 23/7 kl. 12:00
Møt årets Artist in Residence: Ellen Andrea Wang
Det er nesten utrolig at hun klarer å stå på beina etter så mange store konserter på rad, men årets AiR er ikke ferdig ennå. Komponist og kontrabassist Ellen Andrea Wang snakker om livet som musiker, en musikalsk oppvekst ved innlandsfjorden, erfaringer fra uken og året som er gått, hvordan det er å sette opp et orkester med fjorten kontrabassister den ene dagen og et stort kor den neste.