Isach Skeidsvoll

Isach Skeidsvoll takker for talentprisen med "General Post Office"

Storyville (Plassen) 380,- inkl.gebyr

Sparebank 1 SMNs jazztalentpris gikk i fjor til brødrene Isach og Lauritz Skeidsvoll fra den lille bygda Kleive i Molde kommune.

I barndommen spilte de i samme band, men etter videregående dro Lauritz til Oslo og Isach til Bergen for å studere musikk. I Bergen ble Isach raskt en ung mann som ble lagt merke til. Grieg-akademistudenten ble fort aktiv i mange ulike grupper i byens pulserende unge jazzmiljø.

Blant gruppene som vakte mest oppmerksomhet er kvartetten General Post Office, et band som beskrives å forene inspirasjon fra blues til frijazz i et helt eget konsept. Inspirasjon fra frijazzhelter som Cecil Taylor, Albert Ayler, Art Ensemble of Chicago har GPO felles med andre band. Mer uvanlig er at former, melodier og energi fra gamle bluesstjerner som Howlin’ Wolf, Muddy Waters og Robert Johnson settes inn i en slik kontekst, der de kan dekonstrueres på stedet når musikerne følge egne impulser.

Bandet ble startet i 2017 da Isach begynte på Griegakademiet, og har spilt på festivaler i Skottland, Estland i tillegg til klubber og festivaler i Norge. I løpet av denne tiden har musikerne utviklet en solid gruppeidentitet med forståelse og trygghet, hvor friheten til å kunne snu og vende på idèer og overraske både bandkolleger og publikum er et viktig element. General Post Office er en demokratisk kvartett der det er viktig at alle får utrykke seg fullt og helt – oftest gjennom Skeidsvolls komposisjoner, som bandet arrangerer sammen.

Det er mulig å kjøpe en fellesbillett til konsertene med Lauritz og Isach Skeidsvoll her.

Aksel Øvereås Røed, saxofoner fløyter, perkusjon, Isach Skeidsvoll, piano, melodika, Torkil Hjelle, bass, Sigurd Steinkopf, trommer.

Følg artisten på sosiale medier: