Red Kite

Red Kite er Norges nye supergruppe i skjæringspunktet mellom svimlende psykedelia, høyoktan rock og ekstatisk frijazz.

Teatret Vårt (Plassen) 380,- inkl.gebyr

Bandet består av medlemmer fra flere av kongerikets mest kjent band i det eviggrønne prog/jazz segmentet: Elephant 9, Shining, Bushman’s Revenge og Grand General. En besetning av «usual suspects» som alene borger for friskt kok i gryta!

Musikken til Red Kite har blitt beskrevet som «Gotisk Mahavishnu for det nye århundret», og har et publikum langt utenfor jazzens indre kretser.I 2020 skulle de eksempelvis ha spilt på Europas ledende tungrockfestival Roadburn. Bandet slapp 2019 sitt debutalbum på det britiske kred-selskapet Rare Noise Records. Et album som havnet på topp 10 listen over årets beste album i Jazzwise.

«Vi lyttet alle mye til rock og heavy da vi vokste opp» sier trommeslager Lofthus. «Først senere oppdaget vi jazz, prog og alle mulige andre herligheter. For oss er det bare Musikk, i den grad at alt nå bare kokes sammen til en stor organisk gryterett».

Denne konserten blir nok en kjærkommen anledning alle publikummere som ønsker å få frisket opp bakersveisen etter et år med få konserter. Vi garanterer solid leveranse av eksplosivt energinivå og høyt lydtrykk fra scenen i Storyville!

Følg artisten på sosiale medier: