Lumen Drones

I deres unike verden krysses norsk slåttetradisjon med eksperimentell dronerock.

Storyville (Plassen)

Trioen Lumen Drones høster fantastiske kritikker for sin grensesprengende og stemningsfulle musikk.

At de har spilt på Festspillene i Bergen, på Berlin Jazzfest og at i fjor skulle de ha spilt på den avlyste Roskildefestivalen sier noe om at musikken deres appellerer til mange ulike leirer, og langt over landegrensene.

Trioen tråkker opp nye musikalske stier gjennom det som før har vært tette kratt, og når man hører resultatet vil man tro at disse stiene har vært der i uminnelige tider.
Lumen Drones består av Nils Økland på feler, Per Steinar Lie på gitar og Ørjan Haaland på trommer. De to sistnevnte har i flere tiår spilt sammen i band som viktige band som Undergrünnen og The Low Frequency in Stereo. Fornyer og hardingfelemester Nils Økland har vært musikalsk aktiv i en mannsalder, og kan se tilbake på en lang liste prosjekter og plater med artister som Bjørnar Andresen, Løver og Tigre, Arild Andersen, Christian Wallumrød, Kari Bremnes, Alf Cranner, Åsne Valland Nordli og Tord Gustavsen.

Debutalbumet til trioen ble produsert av legenden Manfred Eicher og utgitt av det tyske prestisjeselskapet ECM. Da de i 2019 slapp sitt etterlengtede andre album på HUBRO trillet Aftenposten en sekser på terningen og skrev: «Lumen Drones setter en helt ny standard».

Følg artisten på sosiale medier: hubromusic.com