Frode Haltli Avant Folk

Gjør deg klar for et spellemannslag helt utenom det vanlige!

Molde Domkirke 395,- inkl.gebyr

Frode Haltlis prosjekt «Avant Folk» er et kollektiv av improviserende solister på tvers av generasjoner og sjangre.

Prosjektet er en videreføring av Haltlis arbeid et sted midt i det hellige triangelet jazz, samtidsmusikk og folkemusikk.

Avant Folk rommer en håndplukket gjeng med kreative musikere fra band som Trondheim Jazzorkester, Supersilent, Moskus, Völvur, Efterklang, Lilja og Poing. Her strømmer musikken uvanlig fritt, og ingen konserter blir like.

Akkordeonisten Frode Haltli ble et verdensnavn gjennom samarbeidet med Trygve Seim og en serie utgivelser på ECM. Haltli har bakgrunn fra samtidsmusikken, men improviserer og musiserer seg sømløst mellom mange tenkelige og utenkelige musikkuttrykk. Han har fått en så lang rekke priser og utmerkelser, at det er lett å forestille seg at selv den mest solide peishylle kan risikere å bukke under av vekten alene.

Avant Folk har siden debuten i februar 2017 blitt et ettertraktet band, og har spilt på festivaler i inn- og utland. Debutplata ble utgitt på Hubro i 2018 og mottok strålende kritikker, Audun Vinger konkluderte i Dagens Næringsliv med at dette «(…)Det er en knockout, på emosjonelt og tankemessig plan.»

Oppfølgeren ‘Avant Folk II’ kom i mars 2021, og kritikkene var igjen overveldende. Morgenbladets anmelder skrev at «resultatet er (nok en gang) slående. Musikken som snekrer sin egen hylle å sitte på, der det gamle møter det nye, i en snurrig, men du så vakker miks av sjangre og uttrykk.»

Frode Haltli - akkorden, Rasmus Kjorstad - fele, Selma French Bolstad - hardingfele og vokal, Trygve Seim - sax, Hildegunn Øiseth - trompet og bukkehorn, Ståle Storløkken - orgel og synth, Oddrun Lilja - gitar og vokal, Juhani Silvola - gitar, Fredrik Luhr Dietrichson - kontrabass, Per Oddvar Johansen - trommer

Følg artisten på sosiale medier: frodehaltli.com