Frijazz på Krona: Paal Nilssen-Love (solo)

NY TID! Flyttet fra 16:00 til 13:00

Det er mer energi i den mannen enn man får ut av en vanlig norsk stikkontakt!

Krona (Romsdalsmuseet) Gratis

Fosser lagt i rør blir i Norge strøm. Hva det er som strømmer gjennom trommeslager og bandleder Paal Nilssen Love er derimot en gåte.

Han har i flere tiår øst ut plater og prosjekter i et forrykkende og særdeles livsbejaende tempo. Han har konstant vært på reise, både på verdenskartet og i musikkens irreganger. «Jeg kan ikke huske noensinne å ha blitt så imponert over et ungt talent» sa Pat Metheny etter å ha spilt en legendarisk triojobb med Nilssen-Love og Arild Andersen på Moldejazz i 2001.
Paal Nilssen-Love er musikk, han puster musikk, og han har ganske sikkert også musikk på brødskiva. Hvis du har vært innom en jazzklubb en eller annen plass i verden i løpet av de siste tiårene er det stor sannsynlighet for at du har hørt Nilssen-Love spille, og ikke minst sett ham spille så svetten siler på scenen. Og har du vært innom en flyplass i ditt liv er det også sannsynlig at du i sidesynet har registrert en kar som drar rundt på cymbalbager og tung nyinnkjøpt vinyl.
Paal har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim. Han har blitt en av våre internasjonalt mest anerkjent musikere på grunn av sitt energiske og fantasifulle trommespill. Paal er en allsidig, innovativ og kompromissløs musiker som jobber i mange slags formater. Listen over samarbeidspartnere er endeløs lang og rommer alt fra Peter Brøtzmann, Arto Lindsay, etiopiske musikere, Neneh Cherry, til Joe McPhee og Jim O’Rourke.
Paal ble i 2019 sponset av den Sveitsiske cymbal- og gong produsenten Paiste, og etter det har det ballet litt på seg. 7 gonger senere er dette blitt et favorittinstrument for Nilssen-Love og det er ingen tvil om at lyden og samspillet av gongene kan bevege fjell og fjord. Gongene blir preparert med alt fra papir, isopor, kongler og strikkepinner og volumet spenner fra 10 til 120db. For nerdene kan det informeres at den dypeste gongen klinger i 68Hz (!)
Ingen solokonserter med Paal er like, og hva han kommer til å by på under sommerens festival vet vi ikke før vi sitter der på konsertdagen, fulle av forventning og med ørene på stilk! For Paal er alltid i bevegelse.

Here today, gong tomorrow!

Følg artisten på sosiale medier: paalnilssen-love.com