A Tonic for the Troops

A Tonic for the Troops er et band med stor nyhetsverdi. Det kom som en stor overraskelse da debutalbumet «Ambush» dukket opp for kort tid siden.

Storyville (Plassen) 380,- inkl.gebyr

Eller skal vi si som et sonisk bakholdsangrep med positivt fortegn?

Ellen Brekken kjenner vi mest som buldrende bass-motor i Hedvig Mollestad Trio, som stødig anker i Tord Gustavsen trio og fra flere fine folkemusikkprosjekter. Ja, til og med Dance With A Stranger har fått nyte godt av hennes elbass-spill. Nå har hun tatt ett nytt steg satt sammen sitt egne akustisk jazzband som nikker ivrig og hengivent mot tradisjonen, men som samtidig har frekkheten og frimodighetens nådegave.

A Tonic for the Troops er en kvartett: Magnus Bakken på saksofoner, Espen Berg på piano, Magnus Sefaniassen Eide på trommer og Brekken på akustisk bass. Brekken står bak alle komposisjonen, og det låter bent frem lekkert og sitter som et skudd. Og Espen Berg seiler nå for alvor opp som en av sin generasjons mest spennende pianister.

A Tonic for the Troops er et uttrykk som stammer fra det gamle britiske imperiet, der man etter sigende tok seg en forfriskende gin & tonic mot malaria i tropiske strøk. De første anmeldelsene av albumet tyder på at dette bandet virkelig er en forfriskende tonic for lytterne og temmelig sikkert bra for folkehelsen på generelt plan.
Friske fraspark og deilige svev!

Følg artisten på sosiale medier: ellenbrekken.com