Marius Neset Solo

Solosax med Marius Neset - trollmannen fra Os!

Teatret Vårt (Plassen) 395,- inkl.gebyr

De siste åra har Marius Neset framstått som Norges ledende eksportør av mesterlige saxofontoner, med enorm internasjonal suksess, i samspill med både landsmenn og en lang rekke utenlandske musikere og ensembler.

Med stengte grenser og annen fandenskap befant Neset seg plutselig ganske alene med instrumentet sitt. Dette er noe av bakgrunnen for at han gjorde et album med solosaxofon, som fikk publikum å gå av skaftet og konsertarrangører til å kaste seg over telefonen.

Terje Mosnes skriver om soloalbumet «New Dawn» at det virker som «Neset kan få instrumentet til å gjøre alt, muligens bortsett fra å støvsuge tepper, uten at denne tekniske bravadoen får stille seg i veien for innholdet i tonefortellingen. Av og til virker det fullstendig usannsynlig at Neset virkelig kan spille både basskomp og lyse fraser simultant uten å benytte påleggsteknikk». Mosnes avslutter anmeldelsen med at dette rett og slett er en åpenbaring av musikalsk henvendelse.

Adrian Pallant I APReview er like heftig begeistret når han skriver at Neset “solo celebrates those extraordinary (dare it be said, unique) capabilities which naturally, over time, have been developed and honed into the bewildering wonder heard across these nine self-composed tracks. It’s an engaging display of melodic, rhythmic and chordal prowess»

Marius Neset har gjør noen få festivaljobber med dette konseptet, og mottagelsen har vært nærmest ekstatisk. Vi ønsker han velkommen til Moldejazz, der det sikkert blir rift om et koronaredusert antall plasser i salen.

Følg artisten på sosiale medier: mariusneset.info