Kontrabassorkesteret

Verden, si hei til Kontrabassorkesteret!

Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

Det blir verdenspremiere i Molde, når Ellen Andrea Wang presenterer sitt ny-sammensatte kollektiv av kontrabassister

Fra de lyse flageoletter til de dype hertz, med groovy svette riff som plutselig forvandles til et sonisk lydbilde. Ah, Kontrabass! Selve limet i musikken, stødig som et fjell med et blikkfang som får andre instrumenter til å blekne. Et kjærkomment instrument i en hver musikalsk besetning og møblert hjem.

I KBO møtes bassister på tvers av generasjoner og sjangre med en forkjærlighet for å vise hvilket fantastisk instrument kontrabassen er. KBO spiller nyskrevet musikk av Sigurd Hole, Guro Moe, Ole Morten Vågan, Hanna Paulsberg og Ellen Andrea Wang.

Special guest for anledningen er ingen ringere enn Arild Andersen, i tillegg til Jon Balke!

Velkommen til en dyp aften.

Kontrabass: Håkon Thelin, Ellen Brekken, Ole Morten Vågan, Trygve Waldemar Fiske, Georgia Wartel Collins, Oda Kristine Steinkopf, Andreas Solheim, Ingebrigt Håker Flaten, Bárdur Reinert Poulsen, Mats Eilertsen, Joel Ring (K. bass & Cello), Arild Andersen & Ellen Andrea Wang
Octobass & vokal:
Guro Mo

Medvirkende

I tillegg til årets Artist in Residence, Ellen Andrea Wang, medvirker følgende musikere:

ARILD ANDERSEN
Bbassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. Hele diskografien er et stykke jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk.

GURO SKUMSNES MOE
Har turnert kontinuerlig siden 2006 med sine hovedprosjekter MoE og Sult i Europa, USA, Asia, Mexico og Australia og har laget mer enn 40 plater. Hun har også samarbeidet med Plexus Polaire Compagnie og komponert for Oslo 14, The Touchables og mange andre. Hun driver plateselskapet Conrad Sound og kurerte ”all Ears” festivalen i ti år.

INGEBRIGT HÅKER FLATEN
Den prisvinnende norske bassisten, improvisasjonsmusikeren og bandlederen har vært i front av moderne kreativ musikk i og utenfor Norge siden tidlig 1990-tall. Kanskje mest kjent som medgrunnlegger av den skandinaviske supergruppen Atomic, men har kombinert post-frijazzbeslektet eksperimentering med behendig bruk av kvaliteter fra mange idiomer i utallige prosjekter.

OLE MORTEN VÅGAN
Jazzbassist og arrangør Ole Morten Vågan har vært en sentral skikkelse på den skandinaviske jazzscenen de siste tiårene med band som Motif, Spellemannspris-vinnende Maria Kannegaard Trio og Trondheim Jazzorkester, der Ole Morten er kunstnerisk leder.

GEORGIA WARTEL COLLINS
Er en svensk kontrabassist med base i Norge. Etter eksamen fra NTNU i Trondheim begynte hun på sin Master ved ’Conservatorium van Amsterdam’. Jazz og improvisasjon har alltid vært det hjertet hennes slår for. Hun frilanser med både egne og andres grupper/prosjekter, bl a hennes egen trio Aila-trio, JUNO, Seul Adore og Trondheim Jazzorkester.

ELLEN BREKKEN
Studerte på jazzlinja på Norges musikkhøgskole frem til 2010 og har jobbet frilans siden. Har gjort seg bemerket innenfor både jazz, rock, pop og folkemusikk, og er bl.a. å finne i band som Hedvig Mollestad trio og Tord Gustavsen trio. Hun debuterte nettopp som komponist med bandet A tonic for the troops på ODIN records.

ANDREAS SOLHEIM
Er en 21 år gammel kontrabassist som kommer fra Asker kommunes spirende kulturliv. Med bakgrunn i både klassisk og jazz, er Andreas bosatt i Trondheim og studerer ved jazzlinja på NTNU, der han suger han til seg inspirasjon som bandleder, komponist og medvirkende på en rekke nye prosjekt.

HÅKON THELIN
Skiensgutt f. 1976 som droppet jazzen da han sluttet på videregående for å begynne å spille samtidsmusikk. Nå litt sånn altmuligmusiker, pluss komponist og lærer.
Hans første jobb på Moldejazz er, naturlig nok, med BASSORKESTERET.

MATS EILERTSEN
Hengslete trønder f. 1975 som har bosatt seg på det rurale men dog historiske strøk Eidsvoll der han snekrer melodier og trakterer sin bassfiolin, mens han i mellom slagene terger på seg taxisjåfører og andre artigkailla som syns han heller burde spille piccolo.

TRYGVE WALDEMAR FISKE
Har markert seg som en av landets ledende jazzbassister i samspill med musikere i Hanna Paulsberg Concept, John Pål Inderberg Trio og med Solveig Slettahjell. Ikke minst i sitt eget band Waldemar 4 med to utgivelser bak seg, har Trygve Fiske imponert stort som komponist og bandleder, hvor siste utgivelse «The Buoy and the Sea» ble kåret til en av de beste jazzutgivelsene i 2020 av Dagsavisen.

ODA KRISTINE STEINKOPF
Fra Stanghelle i Vaksdal kommune spiller, synger, skriver og arrangerer litt i ulike ensembler. Fra å være en beskjeden bass-spillende 11 åring på Voss Jazzskole, skal hun til høsten starte sitt tredje år på NTNU ved Jazzlinja i Trondheim.

JOEL RING
”Jag spelar bas, och jag älskar det” (Joel Ring f. 1988 i Småland, Sverige)

BARDUR REINERT POULSEN
Er en bassist fra de Danske Koloniene (Færøyene). Flyttet til Norge i 2011 og har studert ved NTNU og NMH.

Tone Myskja

Tone Myskja er årets festivalutstiller under Moldejazz 2021. Hun vil i tillegg til utstillingen ved MRKS bidra med live video performance til åpningskonserten med Kontrabassorkesteret i Bjørnsonhuset og avslutningskonserten med Ellen Andrea Wang og Kvindelige Studenters Sangforening i Molde Domkirke lørdag 24. juli.

Tone Myskja (f.1961) er en norsk kunstner som jobber med video som et visuelt og skulpturelt element gjennom utstillinger, konserter og sceniske opptredener. Hun har en musikalsk tilnærming til å jobbe med kunst / video, og komponerer komplekse og sammensatte videoer og installasjoner. Hennes arbeid eksisterer mellom ulike kunstneriske disipliner, basert på hennes interesse for musikk, dans, teater, litteratur, maleri og skulptur.
Tematisk relaterer kunstnerskapet seg til kompleksitet i forhold til språk, persepsjon og identitet, og hvordan disse aspektene påvirkes av den tiden og det rommet man befinner seg i.

Les mer om Tone Myskja og årets festivalutstilling her!

Følg artisten på sosiale medier: ellenandreawang.com