Blåsemafian / Lærlingan

Hvordan hadde det stått til med rekrutteringen til norsk jazz hvis det ikke var for korpsbevegelsen?

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+) 455,- inkl.gebyr
19:00 Dørene åpner
21:00 Lærlingan
23:00 Blåsemafian

Blåsemafian hadde lenge vært en av de mest anerkjente blåseseksjonene i Skandinavia da de i tidligere i år ble allemannseie som deltagere i MGP med hitlåten «Let Loose» med vokal av Caroline «Hazel» Teigen.

Blåsemafiaen består av Sigurd Evensen (trombone), Stig Espen Hundsnes (trompet) og Jørgen Lund Karlsen (saksofon). Alle tre har tung korpsbakgrunn, og i blåsemiljøet blir de dyrket som helter. «Vi tre er veldig stolte av de verdiene vi har fått med oss fra korpsbevegelsen. Vi ønsker å gi noe tilbake til en bevegelse vi setter stor pris på», sa de i et intervju nylig. «Det hadde vært fett om vi bidro til å geleide nye potensielle musikanter til å ta kontakt med sitt lokale korps.»
De har tidligere samarbeidet artister som Cezinando, Madcon og Marcus & Martinus. Det siste tiåret har trioen Blåsemafian jobbet for å etablere seg som selvstendige artister, og i 2019 slapp de sin første singel «Into the Light» med Tony B.

Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Jon Henrik Rubach, Pål Gunnar Fiksdal, Sigurd Drågen og Ingvild Lindsjørn

Følg artisten på sosiale medier: blaasemafian.com

Lærlingan

Lærlingan er en musikk- og teatergruppe for ungdom i Molde og omegn.

Gruppa ble starta i 2006, og har årlig mellom 10 og 15 medlemmer. Flere av disse har gått videre med utdanning og karrierer innen musikk eller teater. I Alexandraparken 22/7 får du møte noen av disse. Akkurat hvem det blir, er noe avhengig av hvilke koronarestriksjoner som gjelder i juli.

Ved flere anledninger er "gamle" Lærlingar og andre musikalske venner med på ulike spille-oppdrag. Dette gjelder blant annet den årlige "Medan dei er heime"-konserten i romjula, og når Lærlingan har sin årlige konsert under Moldejazz.
To ganger har Lærlingan deltatt i DUS (DUS=Den Unge Scenen). I 2011 ble gruppa plukket ut til å representere Møre og Romsdal på den nasjonale DUS-festivalen i Oslo, der de spille på Det Norske Teatret. På denne festivalen var Lærlingan også et slags festivalband og spilte musikk under åpninga og på festivalfesten.

Følg artisten på sosiale medier: larlingan.no