Closeness

Med sitt tredje soloalbum haglet det inn store lovord fra alle kanter, album lå på flere internasjonale lister over årets beste album (2020) og på et tidspunkt var albumet det mestselgende vinylalbumet i Norge.

Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

På Ellen Andrea Wangs tredje studioalbum, Closeness, finner vi i tillegg til Wang på kontrabass og vokal, det britiske stjerneskuddet Rob Luft på gitar og den svenske merriterte Jon Fält på trommer. Wang har på dette albumet latt seg inspirere av den ikoniske jazzbassisten Charlie Haden og skrevet ny musikk med utgangspunkt i estetikken og filosofien til Haden.
Albumet består av eventyrlige personlige komposisjoner, tradisjonelle spirituals i nye arrangementer, i tillegg til to nøye utvalgte cover fra Ornette Coleman (Lonely Woman) og Pat Metheny (This Is Not America). Samspillet mellom musikerne er noe helt eget der de tilnærmer seg hver låt med tålmodighet og med en omsorg for kunsten.

Wang sier:
«Jeg ønsker å finne fram til det enkle i musikken, slik Haden gjorde. Roen i basspillet, og la tonene få synge. Det har vært godt å skrive musikk som får lov til å hvile litt fordi livet som musiker kan være heseblesende. Her er det musikk som puster»

«Hør bare på tittelsporet «Closeness», det er som om Charlie Haden skulle ligge i køya og dirigere, og albumets vakreste spor» - Arild R. Andersen - Aftenposten
«Jazz med fortid, nåtid, framtid og nærhet» - Geir Rakvaag, Dagsavisen
«Ei av dei riktige fine platene fra 2020» - Ole Johannes Ålefjær, Vårt Land

EAW - kontrabass og vokal, Rob Luft - gitar, Jon Fält - trommer

Følg artisten på sosiale medier: ellenandreawang.com