Kirsti og Ola

Morgengry - Gratis - men med billett!

I et festivalprogram fullt av unike opplevelser skiller allikevel «Morgengrykonserten» seg ut. Det er noe helt eget med å våkne sammen med naturen og byen på en konsert sammen med mange andre.

Reknesparken

I år er det vokalist Kirsti Huke og fiolinist og fræning Ola Kvernberg som har blitt utfordret til å fylle dette formatet.

Ola Kvernberg er et lokalt verdensnavn. Han er en ustoppelig kreativ kraft som har gitt Moldepublikummet en serie store opplevelser: fra Liarbird, The Mechanical Fair og Steamdome, til legendariske konserter med Joshua Redman og Gammalgrass. Han var Artist in Residence i 2016 og i jubileumsåret føles det derfor helt naturlig å hente ham tilbake. Ola har rett og slett vært en viktig musiker for festivalen de siste tiårene.

Kirsti Huke er med god grunn sett på som en sentral skikkelse i norsk jazzliv. Hun er en utrolig sterk formidler og vokalist, som henter frem spenning og nye nyanser i alt hun gjør. Da Pat Metheny hørte henne i Molde for noen år tilbake likte han stemmen hennes så godt at han inviterte henne med på en konsert senere i uka. Den utfordringen tok hun med glede! Kirsti og Ola deler studio på Svartlamoen i Trondheim, men har også samarbeidet musikalsk i mer enn ti år. Kommunikasjonen mellom dem er etter hvert bortimot telepatisk. Det er spesielt coverlåter de to sammen har jobbet med. Låtene plukkes varsomt fra hverandre, som skjøre relikvier, før de settes sammen igjen på friske og uventede måter.

Dette er en duo med en stor ro og et stort overskudd, som virkelig får med publikum på sin reise.
Alt ligger med andre ord til rette for en magisk morgengry-opplevelse!

Istad Kraft er sponsor av Morgengry, og stiller med kaffe til alle morgenfugler!

Følg artisten på sosiale medier: