Jons Hus - del 3 / Tanaka, Lea, Strønen / Arild Andersen / The Source

En hyllest til Jon Christensen

Bjørnsonhuset 450,- inkl.gebyr
18:45 Mellomspill ved Audun Vinger
19:00 Tanaka / Lea / Strønen
19:45 Mellomspill ved Audun Vinger: Filmer og mellomspill
20:15 Arild Andersen
21:00 Mellomspill: Opplesning ved Filip Roshauw
21:30 The Source

Tanaka / Lea / Strønen

Jon Christensen hadde en lang karriere tilknyttet det tyske plateselskapet ECM med flere forskjellige band, og var viktig for utviklingen av flere karakteristiske sound der. En av årets virkelig store utgivelser på selskapet er det ytterst stemningsfulle og spennende albumet Bayou, som er debutplaten til en norsk trio bestående av de strålende musikerne Ayumi Tanaka (piano(, Marthe Lea (saksofon mm.) og Thomas Strønen (trommer). Helimprovisert, meditativt og utforskende.

Her kan du kjøpe en fellesbillett til de tre delene av Jons Hus

Arild Andersen

Alle elsker Arild. En enorm bauta og mentorskikkelse i norsk jazz, som sammen med Jon Christensen og andre sentrale musikere har forandret jazzen til det bedre. Og det i flere omganger opp gjennom tiårene siden 60-tallet. Bassisten er usedvanlig aktiv og svært givende å lytte til fortsatt i 2021, med sin egen kvartett og i soloformat som kjerneaktivitet. Arild skal minnes sin venn Jon alene med kontrabassen denne kvelden.

Les mer om Jons hus her.

The Source

De sprudlende veteranene i The Source har turnert verden rundt, og har utgitt en rekke plater igjennom sin levetid, siden det legendariske debutalbumet Olemanns Kornett på Curling Legs i 1994. Bandet består i dag av Mats Eilertsen (bass), Per Oddvar Johansen (trommer), Trygve Seim (saksofoner) og Øyvind Brække (trombone). Deres kommende album ... but swinging doesn’t bend them down utgis av plateselskapet Odin i slutten av september i år.
Konserten i Jons hus vil reflektere mye av musikken fra denne innspillingen, foruten alle de musikalske retningene bandet har beveget seg igjennom i sin snart 30-årige historie. Jazz, pop, rock, folkemusikk og arabiske toner ... hvem vet hva som kan dukke opp?

Følg artisten på sosiale medier: grappa.no