Ellen Andrea Wang og Kvindelige Studenters Sangforening «Magnificat»

Verket har fått tittelen «Magnificat» som er Marias lovsang.

Molde Domkirke 690,- inkl.gebyr

«Jeg har lenge hatt en drøm og et ønske om å skrive et korverk for kvinnestemmer og kontrabass! Der de dype basstonene smelter sammen med de lyse vokalstemmene» sier bassist Ellen Andrea Wang.

Ved å være AiR under Moldejazz åpnet nettopp en slik mulighet seg, og jeg ringte dirigent Marit Tøndel Bodsberg for å lansere idéen og høre om dette kunne være noe for KSS og hun sa «jaaa, det må vi få til». Og plutselig var vi gang!

«Min sjel opphøyer Herren» er begynnelsen på den latinske teksten av Marias lovsang, som hun bryter ut i etter at erkeengelen Gabriel har bebudet Jesu fødsel. Magnificat er fra Lukasevangeliet. Når Maria synger, er det derfor i gleden over morskallet – i gleden over å være utpekt til å være svanger med Gud selv – over å få veve ham inn i slekten gjennom sitt morsliv og være den porten som Gud selv skulle gå gjennom for å komme skapningen nær. Maria er dermed, særlig i følge katolsk teologi, selve ikonet på kirken.

Det er opp gjennom musikkhistorien en lang rekke komponister som har satt toner til Marias lovsang, og det er bemerkelsesverdig få kvinnelige komponister som har skrevet musikk til teksten til tross for at tematikken handler om en kvinnes fødsel og hennes møte ved å bære fram et barn. Jeg ble selv nylig mor og opplevde det fantastiske og overveldende å bære fram et barn. Jeg har i prosessen knyttet noen av mine egne livserfaringer i tekst og musikk for å skape et mer allmennmenneskelig perspektiv i et forsøk på å gi det hele et friskt pust.

Ellen Andrea Wang - kontrabass, vokal og komposisjoner
Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) - kor
Hanna Paulsberg - saksofon
Tone Myskja - live visuals

Tone Myskja

Tone Myskja er årets festivalutstiller under Moldejazz 2021. Hun vil i tillegg til utstillingen ved MRKS bidra med live video performance til åpningskonserten med Kontrabassorkesteret i Bjørnsonhuset og avslutningskonserten med Ellen Andrea Wang og Kvindelige Studenters Sangforening i Molde Domkirke lørdag 24. juli.

Tone Myskja (f.1961) er en norsk kunstner som jobber med video som et visuelt og skulpturelt element gjennom utstillinger, konserter og sceniske opptredener. Hun har en musikalsk tilnærming til å jobbe med kunst / video, og komponerer komplekse og sammensatte videoer og installasjoner. Hennes arbeid eksisterer mellom ulike kunstneriske disipliner, basert på hennes interesse for musikk, dans, teater, litteratur, maleri og skulptur.
Tematisk relaterer kunstnerskapet seg til kompleksitet i forhold til språk, persepsjon og identitet, og hvordan disse aspektene påvirkes av den tiden og det rommet man befinner seg i.

Les mer om Tone Myskja og årets festivalutstilling her!

Følg artisten på sosiale medier: ellenandreawang.com