Landslinja for jazz

Kjetil Mulelid og Siril Malmedal Hauge

I løpet av de siste årene har Landslinje for jazz ved Molde Videregående Skole etablert en opplæring i jazz og gehørmetode i samarbeid med Jazzlinja NTNU i Trondheim.

Teatret Vårt (Plassen) 395,- inkl.gebyr

Resultatet er at det i skrivende stund går tretten sultne jazzstudenter på linja som både spiller standards, moderne jazz og egenkomponert musikk det swinger av. Høsten 2021 begynner det seks elever til.

I år som i fjor presenterer Landslinja for jazz musikken sin på Moldejazz. Denne gangen har vi hentet inn to lærere som har gjort seg bemerket som noen av landets mest spennende utøvere både som instrumentalister og komponister – pianisten Kjetil Mulelid og vokalisten Siril Malmedal Hauge. Sammen skal disse bruke uka sammen med elevene på å sette sammen en konsert. De personlige unge utøverne byr på en variert samling musikk, og med spennende instrumenteringsmuligheter. Dette er konserten du vil få med deg!

Pianisten Kjetil Mulelid fra Hurdal har etablert seg både nasjonalt og internasjonalt som en ung innovativ artist ved å blande sjangre som jazz, salmer og fri improvisasjon. Blant annet har han utgitt flere kritikerroste plater med Kjetil Mulelid Trio på Rune Grammofon, så vel som å arbeide mye internasjonalt med bandet Wako.

Vokalisten Siril Malmedal Hauge fra Sula er en moderne og utforskende musiker som har samarbeidet med andre musikere på tvers av sjangre og konstellasjoner, og har blitt omtalt som en av landets mest talentfulle jazzvokalister. De siste åra har Siril gitt ut flere kritikerroste plater i eget navn på Jazzland Recordings, så vel som å arbeide mye i duoformat med gitaristen Jacob Young.

Besetning: Anna Walsø Vaagen - Fløyte, Jakob Solevåg - Flugabon, Øyvind Torheim - Trombone, Roman Mohylevyts – Trompet, Nora Baudouin Lie Kvaran – Saksofon, Iben Einan – Vokal, Amanda Sofie Nylund – Vokal, Fortnea Flamma - Vokal, Silje Frisvoll Fjeldstad - Tangenter, Simen Anderson - Tangenter, Isak Hungnes - Tangenter, Emma Rognlien - Gitar, Ottar Opsal - Gitar, Emil Karlsnes – Bass, Aubrey Wilson Hannigan - Bass, Tarald Kongshaug - Kontrabass/Slagverk, Ingebrikt Torheim – Trommer/Vibrafon, Alex Dahl - Slagverk, Finn Øverland – Slagverk

Kjetil Mulelid - Foto: Jenny Berger Myhre
Siril Malmedal Hauge