Lauritz Skeidsvoll

Jazztalentprisvinner Lauritz Skeidsvoll med musikk inspirert av livet i havet

Storyville (Plassen) 380,- inkl.gebyr

Sparebank 1 SMNs jazztalentpris gikk i fjor til brødrene Isach og Lauritz Skeidsvoll fra den lille bygda Kleive i Molde kommune.

I barndommen spilte de i samme band, men etter videregående dro Lauritz til Oslo og Isach til Bergen for å studere musikk.

I 2019 etablerte Lauritz bandet "Quite a View" Det er det første prosjektet der han skriver og spiller sine egne komposisjoner. Til å framføre dette har Skeidsvoll plukket ut det han beskriver som fem fantastiske musikere – alle med sin særegne kunstneriske stemme. Musikken henter mye inspirasjon fra filmmusikkens verden, og komponister som Thomas Newman, det islandske bandet ADHD og Ola Kvernberg.
I komposisjonsprosessen har Lauritz vært bevisst sin lidenskap for livet under havoverflaten; dyreliv, farger og landskaper, og prøver å gjenskape stemningene han får ved å se og studere dette. Han har alltid vært fascinert av livet i havet, og er opptatt av tilstanden for dyr, planter og andre organismer som lever der. I musikken Lauritz har spesialskrevet for denne konserten på Moldejazz’ åpningsdag møtes meditative droner og mektige, uttrykksfulle melodier i åpne og klangfulle landskap.

Det er mulig å kjøpe en fellesbillett til konsertene med Lauritz og Isach Skeidsvoll her.

Lauritz Skeidsvoll, saxofon, Torstein Slåen, gitar, Peder Skeidsvoll, trompet, Fride Nøstdahl Hjelle, piano, Henrik Sandstad Dalen, bass, Steinar Mossige, trommer.

Følg artisten på sosiale medier: