Maja S. K. Ratkje (solo)

Frijazz på Krona

Maja Ratkje er kanskje den mest innovative musikerne vi har her til lands.

Krona (Romsdalsmuseet) Gratis

Med bl.a. Nordheims komponistpris og UNESCOs Rostrumpris i sekken har hun med komposisjon, stemme og elektronikk funnet frem til en unik musikalsk posisjon.

Hennes komposisjoner er framført av utøvere som Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien, Fretwork, BBC Scottish og Symphony Orchestra. Hun har i mer enn et tiår vært medlem i den kritikerroste kvartetten SPUNK. I 2013 var hun nominert til Nordisk Råds musikkpris for sin stemmebruk, og samme år fikk hun Rolf Gammleng-prisen for deltakelse på over 100 plateutgivelser. Senest i år var hun for femte gang nominert til en Spellemann.

Hun har gitt ut plate på John Zorns etikett Tzadik, og albumet «Sult» fra 2019 ble trukket frem som en favoritt av Iggy Pop! Som imrovisasjonsmusiker har Maja samarbeidet bl.a. med Joëlle Léandre, Ikue Mori, Zeena Parkins, og Lasse Marhaug.
I fjor gjorde hun en rørende vakker akustisk konsert under festivalen sammen med Stian Westerhus. I år har vi invitert henne tilbake for å gjøre en av sine alltid kreative solokonserter.

Følg artisten på sosiale medier: ratkje.no