Ytre Suløens Jass-ensemble

New Orleansmusikken og tradjazzen har vært en rød tråd i Moldejazz helt siden oppstarten for 60 år siden.

Molde Domkirke 690,- inkl.gebyr

I snart 50 år har Ytre Suløens Jass-ensemble vært et av landets viktigste band i sjangeren. Det er derfor nærmest en selvfølge at vi presenterer bandet i festivalens jubileumsår.

Bandet ble startet hjemme i stua til Einar Aarø i Langevåg 1973. Allerede året etterpå, i 1974, ble de booket til Moldejazz for første gang, noe som i sin tur førte til at den første plateinnspillingen ble gjort på høstparten samme år.

Etter at Einar Aarø spilte sine siste konserter med Ytre Suløen under Moldejazz 2020 er det ingen igjen av originalbesetningen i bandet, men bandet fremstår stadig like vitalt. Svein Tore Anderson, sønn av tidligere trommeslager Ottar Anderson, er nå nytt medlem på banjo og gitar.
Ytre Suløen er kjent for å hente impulser fra andre stilarter , og gjerne stoff fra nålevende komponister til sitt repertoar. Slik blir det også under årets konsert under Moldejazz. Sjølvsagt kommer det kjente perler fra den tradisjonelle gospelmusikken, ispedd låter fra Duke Ellingtons «Sacred Concerts» og musikk frå Wynton Marsalis.
Tidligere bandmedlem Askjell Molvær gjester konserten på kirkeorgel og alt-sax.

Det blir garantert stor stemning i domkirken, og gjensynsglede mellom band og publikum.