En forrykende vokalist fra Berlin, unge talenter fra hele Norge, og vi avslører årets festivalåpner!

Vi er svært stolte av å meddele at Åse Kleveland er årets festivalåpner!

Åse er en av Norges mest folkekjære og profilerte artister og kulturpersonligheter. Hun var kulturminister fra 1990-96, og har mottatt mange utmerkelser. Hun er bl.a. Ridder av Den Franske Æreslegionen, og Kommandør av Den Kongelige Norske Sankt Olavs Orden “for sin djerve innsats for norsk kulturliv”. For fire år siden tok hun fatt på et nytt kapittel som artist. Med konserter og TV-programmer har hun fornyet kontakten med publikum, senest som deltaker i seerfavoritten “Hver gang vi møtes”.
Ved åpningen i Alexandraparken vil hun gi oss en liten musikalsk smakebit av Åse anno 2021 og vi gleder oss enormt til både tale og opptreden.

Alexandraparken kl. 12.00
Mandag 19. juli

Kiki Manders

Hun går sine egne veier og søker etter det kjente ukjente. En ung og frisinnet non-konformist med en egen historie som hun møter den musikalske verden med åpent og uten fordommer: "En ny stjerne i jazzhimmelen har steget" skriver JAZZTHETIK magazine (DE)

Med sitt anerkjente debutalbum ''Love is your is mine'' (Unit Records 2016) statuerte Kiki Manders allerede en klar uttalelse: Hun passer ikke inn i noen kategori.

Kiki Manders, født og oppvokst i Venlo i Nederland, har byttet Amsterdam og New York mot Berlin, kunstbyen, kontrastene og mangfoldet. Den tyske hovedstadens rå skjønnhet er tydelig hørbar i hennes musikk, der hun smart bringer fantasifull finesse og fin historiefortelling sammen. Hun bytter mellom improvisasjon og sang, mellom det forutbestemte og frie.

Med seg til Molde har hun gitaristen Igor Osypov. Igor, med sin knasende, litt forvrengte lyd har blitt en av de distinkte stemmene i jazz så vel som indierock og fusjon. Hans spill med "blod og tarm" bringer et "friskt og komplett konsept" (allaboutjazz.com) til konsertscener og jazzklubber over hele verden. Et av albumene som han har jobbet med som en del av Logan Richardsons prosjekt "Blues People" har blitt oppført under de tre beste jazzalbumene i 2018 av New York Times.

Kiki Manders - vokal, komposisjoner, Igor Osypov - gitar, TBA - trommer

Kiki Manders
Storyville (Plassen) 380,- inkl.gebyr

Landslinje for jazz

Resultatet er at det i skrivende stund går tretten sultne jazzstudenter på linja som både spiller standards, moderne jazz og egenkomponert musikk det swinger av. Høsten 2021 begynner det seks elever til.

I løpet av de siste årene har Landslinje for jazz ved Molde Videregående Skole etablert en opplæring i jazz og gehørmetode i samarbeid med Jazzlinja NTNU i Trondheim.

I år som i fjor presenterer Landslinja for jazz musikken sin på Moldejazz. Denne gangen har vi hentet inn to lærere som har gjort seg bemerket som noen av landets mest spennende utøvere både som instrumentalister og komponister – pianisten Kjetil Mulelid og vokalisten Siril Malmedal Hauge. Sammen skal disse bruke uka sammen med elevene på å sette sammen en konsert. De personlige unge utøverne byr på en variert samling musikk, og med spennende instrumenteringsmuligheter. Dette er konserten du vil få med deg!

Pianisten Kjetil Mulelid fra Hurdal har etablert seg både nasjonalt og internasjonalt som en ung innovativ artist ved å blande sjangre som jazz, salmer og fri improvisasjon. Blant annet har han utgitt flere kritikerroste plater med Kjetil Mulelid Trio på Rune Grammofon, så vel som å arbeide mye internasjonalt med bandet Wako.

Vokalisten Siril Malmedal Hauge fra Sula er en moderne og utforskende musiker som har samarbeidet med andre musikere på tvers av sjangre og konstellasjoner, og har blitt omtalt som en av landets mest talentfulle jazzvokalister. De siste åra har Siril gitt ut flere kritikerroste plater i eget navn på Jazzland Recordings, så vel som å arbeide mye i duoformat med gitaristen Jacob Young.

Besetning: Anna Walsø Vaagen - Fløyte, Jakob Solevåg - Flugabon, Øyvind Torheim - Trombone, Roman Mohylevyts – Trompet, Nora Baudouin Lie Kvaran – Saksofon, Iben Einan – Vokal, Amanda Sofie Nylund – Vokal, Fortnea Flamma - Vokal, Silje Frisvoll Fjeldstad - Tangenter, Simen Anderson - Tangenter, Isak Hungnes - Tangenter, Emma Rognlien - Gitar, Ottar Opsal - Gitar, Emil Karlsnes – Bass, Aubrey Wilson Hannigan - Bass, Tarald Kongshaug - Kontrabass/Slagverk, Ingebrikt Torheim – Trommer/Vibrafon, Alex Dahl - Slagverk, Finn Øverland – Slagverk

Landslinja for jazz
Teatret Vårt (Plassen) 395,- inkl.gebyr